E-posta İmzası Nedir? Nasıl Yapılır?

e-posta imzası
Okuma Süresi: 3 dakika

Günümüz teknoloji dünyasında iletişim ve reklam pek çok noktada iç içe geçmiştir. Akılda kalıcılık, profesyonel şirket imajı ve anında ulaşım gibi noktalar göz önüne alındığında e-posta imzası dahil olmak üzere pek çok konu başlığına dikkat etmek gerekir? Peki ama e-posta imzası nedir? Neden önemlidir? Nasıl yapılır? Dilerseniz bu soruların cevaplarını verelim.

E-Posta İmzası Nedir?

Gönderilen e-postalarda, muhatabın yapılan iş ve/veya şirket ile ilgili bilgilendirildiği otomatik olarak e-postalara ilave edilen, “dijital kartvizit” olarak da adlandırılabilen bilgilendirme notlarıdır. Çoğunlukla şirket logosu, çalışan isim soy isim ve şirketteki konumu ile birlikte anında ulaşılabilecek diğer kanallar (telefon numarası, sosyal medya hesapları gibi) bulunan dijital notlardır.

E-Posta İmzası Neden Önemlidir?

Yapılan e-posta imzası profesyonel şirket ile uyumlu bir görünüm çizer. Biraz öncede altını çizdiğimiz gibi dijital bir kartvizit olmasının yanı sıra, muhatabın özellikleri hakkında da bilgilendirme yapar. Bu konuda kullanılan şablon ne kadar profesyonel olursa akılda kalıcılık o kadar fazla olacaktır.

Bir diğer önemli konu başlığı ise yapılan işin tutarlılığının sağlanmasıdır. Her çalışanın kendi eposta imzası olacağı için, insan kaynaklarından, satın almaya kadar her alanda alıcıların anlayacağı şekilde bütünlenmiş bir kimlik oluşturulması sağlanmaktadır.

Hızlı iletişim gücü!

Diğer önemli konu ise, iletişim bilgilerine ulaşmak için ekstra efor sarfetmenin önüne geçer. E-posta imzasını kullanarak muhatap olduğunuz kişinin doğrudan iletişim bilgilerine de ulaşmış olursunuz. Son zamanlarda tüm büyük şirketler tarafından e-posta imzaları, yeni ürün ve hizmet tanıtımı amacıyla da kullanılmaktadır. Aynı zamanda bazı firmalar hedef firmaların ihtiyaçlarına göre ürün ve yeniliklerin tanıtımlarına yer vererek e-posta imza = yeni bir reklam alanı olarak kullanılmaktadır.

E-Posta İmzası Nasıl Oluşturulur?

Eposta imzası kullanılan mail alt yapısına göre farklı şekillerde oluşturulabilir. Epostify olarak, çağı yakalayan profesyonel ve kullanışlı e-posta imza seçeneklerine sadece birkaç tık ile ulaşmanızı sağlıyoruz.

Aynı zamanda hizmetlerimizden destek alarak son derece kısa bir süre içerisinde e-posta imzası oluşturabilirsiniz. Bunun dışında en fazla tercih edilen mail altyapıları arasında yer alan Gmail içinde e-posta imzası şu şekilde oluşturulur:

G Mail E Posta İmzası Nasıl Oluşturulur?

Gmail’de imza için en fazla 10.000 karakter kullanımına izin verilir. Adım adım Gmail eposta imzası oluşturmayı şu şekilde açıklayabiliriz.

  • Gmail adresinizde oturum açın.
  • Sağ üst köşede bulunan çark işaretine tıklayın.
  • Hemen ardından tüm ayarları görüntüleyin bölümüne tıklayın.
  • Karşınıza gelen ekrandan imza bölümüne giriş yaparak imza olarak kullanmak istediğiniz metni girin.

Önemli Hatırlatma: Kullandığınız imzalarda, karakter kullanımı, resimler ve boyutlanmalara özellikle dikkat etmek gerekmektedir. Bu biraz da önce de altını çizdiğimiz üzere şirketinizin profesyonel imajı için son derece önemli bir konudur.

Mail İmza Boyutu Nedir?

Elektronik posta imzasında bir boyut sınırlandırması bulunmaz. Bu esneklik pek çok firma tarafından dikkat çekici bir reklam alanı olarak kullanılabilmektedir. Günümüz sektörel e-postalarında ise 100 pikselden başlayarak 300 piksele kadar genişliğe ve 30 pikselden başlayarak 100 piksele kadar yüksekliğe sahip bir aralıkta e-posta imzası olabilir. Yine de bu durum için bir sınırlama olmadığını da belirtmek gerekir.

Yazı Tipi Nasıl Olmalı?

İlk olarak e-posta imzası yazı tipi karşı tarafından bilgisayarında da indirilmiş olması gerekmektedir. Aksi takdirde sizin özenerek hazırladığınız bu yazı tipi ile imza farklı bir yazı tipi ile açılacaktır. İşte bu sebeple e-posta imzası hazırlanırken kullanılması gereken yazı tipleri standart yazı tipleri arasında seçilmelidir. En fazla tercih edilen yazı tipleri arasında: Verdana, Times New Roman ve Arial bulunmaktadır.

Mail Yazarken İmza Eklemek mümkün mü?

Bu durum pek çok mail hizmeti için mümkündür. Örneğini verdiğimiz gmail için pencerenin alt kısmında bulunan imza ekle veya dolma kalem işaretini tıklayarak imza ekleyebilirsiniz. Yalnız her mailde imzayı ayrı ayrı oluşturmak yerine tek seferde profesyonel bir imzadan destek almak hem daha mantıklı hem de daha akılda kalıcıdır. Diğer mail uzantıları için de e-posta imzası farklı özelliklerde olabilir.

Şunu da unutmamak gerekir ki: Son zamanlarda gerek yerli gerek yabancı pek çok reklam ajansı e-posta imzası hazırlama konusunda, destek sağlamaktadır. Özellikle birden fazla eposta imzası oluşturma, dinamik reklam imzaları ve güncel ürünlere göre değişken imzalar gibi seçenekler sunulmaktadır. Sizler de bu şekilde e-posta imzası seçeneklerinden destek alarak hem profesyonel imajınızı gözler önüne serebilir hem de ciddi anlamda bir reklam alanı oluşturabilirsiniz. 

Daha detaylı bilgi sahibi olmak için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın