Şirket Maili Nedir? Kurumsal E-Posta Nasıl Açılır?

Okuma Süresi: 5 dakika

İş hayatında rakiplerinizin önüne geçmek için pek çok farklı yol deneyebilirsiniz. Şüphesiz teknoloji bu seçenekler arasında en çok tercih edilenlerdendir. Kullandığınız şirket maili ile hem marka bilinirliğiniz artacaktır. Hem de akılda kalıcı bir iletişim yolu tercih etmiş olacaksınız. Peki ama şirket maili nedir? Dilerseniz kısaca bu sorunun cevabına yer verelim.

Şirket Maili Nedir?

İşletmelerin kendi alan adları üzerinden iletişim için sağladıkları e posta adreslerine, şirket maili denir. Departman, satış görevlisi ya da farklı alanlarda farklı mailler kullanılabilir. Bu da hem organizasyon kolaylığını sağlar. Hem de iletişimde silsilenin önüne geçer.

Örnek vermek gerekirse X Şirketi’nin xsirketi.com alan adı üzerinde [email protected][email protected] şeklinde, farklı departmanlar için özel mail grupları ve/veya [email protected] şeklinde çalışanlara özel mailler organize edilir.

Biraz öncede altını çizdiğimiz üzere bu işlem hem veri kaybı hem de zaman kaybının önüne geçecektir. Aynı zamanda normal mail sağlayıcılarına kıyasla, şirket mailleri çok daha güvenilirdir.

Neden Şirket Maili Tercih Etmeli?

Günümüzde büyük kurumsal şirketlerden, kobilere kadar pek çok firma kurumsal mail kullanmaktadır. Bu sayede hem marka bilinirliğiniz artar. Hem de online veri yönetim süresi kısalır. Aynı zamanda kurumsal mailin bazı önemli avantajları da bulunur.

Kurumsal mail kullanarak:

  • Potansiyel müşterilerinize, güvenilir ve kurumsal bir firma imajı oluşturursunuz.
  • Her çalışanın kendi mailini kullanmasını sağlarsınız.
  • Spam ve kimlik avı gibi güvenlik risklerinin önüne geçersiniz.
  • Kurumsal imajınızı sadece müşterilerinize değil, iş ortakları ve rakiplerinize de gösterme imkanı bulursunuz.
  • Bütünüyle arşivleme ve yedekleme kolaylığı elde edersiniz.

Yukarıda yer alan avantajlar bir işletme için olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Sizler de kurumsal mailden destek alarak şirketinizin daha fazla bilinir olmasını sağlayabilirsiniz.

Şirket Maili Nasıl Açılır? Adım Adım Şirket Maili Kurulumu

Hızlı bir şekilde şirket maili açmak için öncelikle, marka isminize uygun bir alan adı tercih etmeniz gerekmektedir. Bunun için tavsiye edilen uzantılar, hizmet verilen ülkelere bağlı olarak .com, .com.tr, .tr veya .net olabilir. Şirket isminizin temel uzantıları doluysa daha yenilikçi ve akılda kalıcı bir alan adı da tercih edilebilir.

Alan adı tercihinden sonra profesyonel olarak bu hizmeti sunan adreslere yönlenmeniz tavsiye edilmektedir. Genellikle hosting şirketlerinin ücretsiz olarak sunduğu hizmetler tercih edilmektedir. Yalnız kaybedilen veri ve zaman kaybı düşünüldüğünde bu işi bir profesyonele devretmenin son derece mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Spam E-Postalar Canınızı Sıkmasın!

Profesyonel şirketler aracılığıyla, kaynağı belirsiz ve zaman kaybı oluşturan spam epostalardan da kurtulursunuz. Aynı zamanda gönderim yapacağınız maillerin, iletişimin kesilmemesini sağlamak amacıyla spama düşmesinin önüne geçilir.

Pek çok çalışanın canını sıkan ve çok sayıda gelen spam maillerinde bu şekilde önüne geçmiş olursunuz.

Tüm İhtiyaçlarınız Tek Adreste!

Profesyonel mail servisi ile güvenlik ve hız başta olmak üzere, tüm ihtiyaçlarınızı tek kalemde karşılayabilirsiniz. Bu konuda daha fazla destek almak ve hemen kurumsal eposta açmak isterseniz, adresimizden anında destek alabilirsiniz.

Şirket Maili Kullanımı Zor mu?

Hayır! Eğer işini profesyonel bir şekilde yapan bir adresten destek alıyorsanız bu şekilde mail kullanımının herhangi bir zorluğu bulunmaktadır. Aksine gündelik hayatta kullandığınız, mail sağlayıcılarına oranla son derece hızlı ve güvenilirdir. Bunun için sadece atanan kullanıcı adı ve mail ile giriş yapmak ve mailleri yönetme mümkün olmaktadır.

Başka bir deyişle şirket maili kullanımının normal mailden hiçbir farkı bulunmamakta ve kısa sürede tüm sistem öğrenilmektedir.

Şirket Maili Açarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle şirket mailinin bir standardı olması gerekmektedir. Verilen maillerden, kullanılan depolama alanına, kullanan kişilerden şirket içi iletişime kadar her alan standart olmalıdır. Aksi takdirde hem veri kaybına hem de zaman kaybına neden olacaktır. Peki ama şirket maili aç işleminde nelere dikkat etmek gerekir?

Net Olun!

İlk olarak biraz önce de belirttiğimiz üzere, mail adreslerinin belirli standartlarda olması önemlidir. Bu sebeple kurumsal e-posta açarken, takma isimler, harf tekrarları, samimiyetsiz ifadelerden uzak durmalısınız.

Başka deyişle [email protected] gibi standart kalıplar kullanılabilir. Sadece bir şirkette adını soyadını bildiğiniz kişiye mail göndermenin son derece kolay olması gerekmektedir.

Bir diğer konu ise sayı kullanımıdır. Profesyonel şirket maili hizmetlerinde sayı kullanımı (özel bir nedeni bulunmuyorsa) tavsiye edilmez. Aynı zamanda sayı içeren mail adresleri, pek çok mail servisi tarafından güvensiz kabul edilerek doğrudan spama düşebilir ve/veya silinebilir.

Fazla Detaya Girmeyin

Şirket maillerinde meslek yazmamak gerekir, [email protected] çoğunlukla tavsiye edilmez. Bu sebeple sizin için ad.soyad ad_soyad veya adsoyad şeklinde kullanımın dışına çıkmamak gerekir.

Tüm bunlarında ötesinde genel isimler de tercih edilebilir:

Şeklinde kalıplardan destek alarak da mail adresleri açılabilir.

Aynı zamanda şirket maili kurmak bütün bilgilerinizin net bir şekilde mail adresinize dökülmesi anlamına gelmez. Soyisminizi ya da isminizi kısaltarak da mail açabilirsiniz. [email protected] veya [email protected] gibi seçeneklerde değerlendirilebilir.

Kesinlikle yapılmaması gerekenler:

  • Kesinlikle harf tekrarı yapmayın.
  • Gereksiz harf ve sayı (kesinlikle) kullanmayın.
  • Profesyonelliğin dışında kalan; siyasi görüş, ırk, cinsiyet gibi referanslarınızı mail adresinizin dışında tutun.
Şirket maili açmadan önce bir profesyonelden destek almakta fayda var.
Şirket maili açmadan önce bir profesyonelden destek almakta fayda var.

Şirket Maili Açmak İçin Ne Gerekmektedir?

Profesyonel bir şirket maili sunucusundan destek almanız durumunda herhangi bir ekstra seçeneğe ihtiyaç duymazsınız. Adresimizden gerekli desteği alarak son derece kısa bir süre içerisinde şirket mailinizi yönetmeye başlayabilirsiniz.

Bunun için öncelikle sizi anlatan bir alan adı satın almak yeterli olacaktır. Geri kalan tüm iş ve işlemler bizim tarafımızdan tamamlanacaktır. Eğer bir alan adınız bulunmuyorsa bunun alınması konusunda da size yardım edebiliriz.

Geri kalan tüm işlemler son derece kısa bir süre içerisinde tarafımızca sağlanarak, mail adresiniz hazır hale getirilir.

Endişelenmeyin! İşlem esnasında ve sonrasın ihtiyaç duyduğunuz tüm desteği profesyonel ekiplerimizden alabilirsiniz.

Şirket Maili Ücretleri Nelerdir?

Sizlerde hem profesyonel hem de ekonomik şirket mail hizmetinden yararlanmak istiyorsanız kesinlikle doğru adrestesiniz. Epostify Mail Fiyatları farklı ihtiyaçlara göre belirlenmektedir. Dilerseniz fiyatlandırma kıyaslaması yapmak için buradan google hizmetlerine göz atabilirsiniz.

  • Mavi Paket 10 GB: Aylık $0.99
  • Yeşil Paket 20 GB: Aylık $1,99
  • Kırmızı Paket 50 GB: Aylık $2,99

Neden Epostify?

Kurumsal e-posta satışı yapan adreslere kıyasla bizler 7 gün 24 saat sorularınıza yanıt veriyoruz.

Aynı zamanda diğer mail sağlayıcılarının aksine ödemelerinizi yıllık yerine aylık olarak yapabiliyorsunuz.

Gelişmiş antispam korumasının yanı sıra, Türkiye alt yapısı ile çok daha hızlı iletişim sunuyoruz.

Kendimizi sürekli olarak geliştiriyor ve her türlü güvenlik önlemini alıyoruz.

Kişisel verileri koruma kanuna uygun olarak verilerinizi saklıyor ve her türlü ekstra önlemi alıyoruz.

Aynı zamanda firmamız aklınıza takılan tüm sorulara yanıt vermek için yanı başınızdadır. Bizimle her an iletişime geçebilirsiniz!

Ücretsiz Şirket E-Maili Açmak

Günümüzde tüm hizmetlerde olduğu gibi ücretsiz şirket maili açmakta mümkündür. Yalnız bu konuda son derece problemli birtakım sorunlar ortaya çıkabilir. Örnek vermek gerekirse uzunca bir süredir beklediğiniz mail, elinize ulaşmamış olabilir. Ya da sizin için son derece önemli bir mail muhatabı tarafından görülmemiş ve/veya spam klasörüne geçiş yapmış olabilir.

Bu sebeple, şirket maili gibi son derece önemli konu başlıklarında; verdiği hizmetin arkasında duran, güvenilir, kaliteli ve profesyonel adreslerden destek almak büyük bir önem arz etmektedir. Şirket maili konusunda işinin uzmanı olan bir adresle çalışmak için kesinlikle adresimizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

Eğitim kurumları, şehit ve gazilerle ilgili çalışmalar yapan vakıflar hizmetimizi ücretsiz olarak kullanabilirler. Daha detaylı bilgi sahibi olmak için satış ekibimizle irtibata geçebilirsiniz.

Android Cihaza Nasıl Şirket Maili Kurulur?

  • Android cihaza birkaç adımda rahatlıkla şirket maili kurulumu Bunun için ilk olarak cihazınızda bulunan “Ayarlar” menüsüne gidin.
  • Ardından gelen ekranda “hesaplar” veya “hesaplar ve yedekleme” seçeneğine geçiş yapın.
  • Bir sonraki ekranda karşınıza “+” işareti yada “Hesap Ekle” butonu çıkacaktır. Orayı seçerek devam edin.
  • İlerleyen menüde “Kişisel (IMAP erişimi)” seçin ve devam edin.
  • Manuel kurulumda e-posta şifrenizi girerek devam edin.
  • Sonraki adımda gelen – giden sunucu ayarları yapılacak olup, bunlar kullanıcı adı: bölümüne posta, şifre bölümüne eposta şifreniz ve gelen sunucu bölümüne sunucu ismini yazmanız yeterli olacaktır. Aynı işlemi giden sunucu ayarları içinde uygulamayı unutmayın.
  • Sonraki ekranda yedekleme sıklığı gibi sorular sorulmaktadır.

iPhone Cihaza Şirket Maili Nasıl Kurulur?

  • Ios cihazlara mail kurmak için öncelikle “ayarlar” bölümüne tıklamanız gerekmektedir.
  • Karşınıza gelen ekran üzerinden “hesaplar ve parolalar” menüsünü bularak devam edin.
  • Bir sonraki adımda önce “hesap ekle” ardından “diğer” ve hemen sonrasında “mail hesabı” seçeneklerini seçerek devam edin.
  • Bir sonraki adımda İsim veya ad (eposta gönderip – alırken görünmesini istediğiniz isim) eposta ve parolası ve açıklama (şirket mailine vereceğiniz isim) tercih edin.
  • Bir sonraki ekran IMAP işaretleyin.
  • Sonrasında ise yeni hesap eklerken doldurduğunuz verileri tekrardan girin.
    Detaylı anlatım için iPhone mail kurulumu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Şirket Maili Outlook’ta Nasıl Kullanılır?

  • Eğer ilk kez Outlook kurulumu yapıyorsanız, uygulama açılış ekranında sizi yönlendirecektir. Kurulum sihirbazına ileri diyerek devam edin.
  • Karşınıza gelen soruya (e-posta adresini bağlamak istiyor musunuz) evet seçerek devam edin.
  • Eposta kurmadan Outlook uygulamasını acıkmak isterseniz sorusuna hayır seçeneğini işaretleyerek devam edin.
  • Kullanıcı bilgileri bölümünde karşınıza çıkacak olan;
    Adınız:
    E-Posta Adresiniz:
  • Bölümlerini ilgili maile göre güncelleyerek devam edin. Bir sonraki aşamada karşınıza sunucunuzla ilgili sorular çıkacak.
  • Karşınıza gelen ekranda hesap türü için IMAP seçin ve sunucu bilgilerinizi gelen ve giden posta için ayrı ayrı yazarak devam edin.
  • Kullanıcı adı ve parolanızı girin ve diğer ayarlar a tıklayınız.
  • Giden sunucu sekmesine geçiş yaparak Giden Sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor seçeneğini aktif hale getirin. Arından gelen posta sunucum ile aynı ad ayarlarını kullan bölümünü de seçerek gelişmiş sekmesine geçiş yapın.

Daha fazla konuda bilgi sahibi olmak için blog bölümümüze göz atabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın